(22)

Vaikeneminen ja vimma

audioboek en e-book


Kiehtova sukusaaga Pariisin kuohuvalla 50-luvulla

Tarina seuraa Libanonista lÀhteneiden Pelletierin sisarusten elÀmÀÀ ja kohtaloita. Hienot henkilöhahmot, vahva tarina ja vangitseva kerronta tekevÀt romaanista nautinnollisen lukuelÀmyksen.

EletÀÀn vuotta 1952. Jeanilla ja GeneviÚvellÀ on pian kolmivuotias tytÀr, ja GeneviÚve on uudelleen raskaana. Molempien lasten isyys on Jeanille mysteeri. Jean, joka on yhÀ oman vÀkivaltaisuutensa vanki, laajentaa tekstiililiiketoimintaansa Pariisissa. Jeanin pikkuveli François, lahjakas ja kunnianhimoinen toimittaja, elÀÀ intohimoista mutta myrskyisÀÀ romanssia. Veljesten pikkusisko HélÚne on niin ikÀÀn ajautunut toimittajan uralle, ja hÀnen on osoitettava kykynsÀ ja pÀÀttÀvÀisyytensÀ miesten maailmassa. On kuitenkin aiheita, joista hÀnen on paras vaieta, kuten abortti tai maassa vallitseva sovinismin kulttuuri. Sisarusten elÀmÀÀn vaikuttavat osaltaan yhteiskunnalliset konfliktit, jotka lietsovat vimmaista vihaa ja ajavat sisaruksia eri leireihin.

Suuri maailma -sarja kuljettaa lukijaa Pelletierinsisarusten mukana halki sodanjÀlkeisten kohtalokkaiden vuosikymmenten. Vaikeneminen ja vimma on sarjan toinen osa. EnsimmÀinen osa Loistavat vuodet ilmestyi kevÀÀllÀ 2023.

”Juonen kÀÀnteitĂ€ piisaa, ennalta arvattavaa on vĂ€hĂ€n, jĂ€nnitystĂ€ sopivasti. Veritekoja riittĂ€vĂ€sti.” – HS

”Mestarillinen.” – France Inter

”Fantastinen – Vaikea laskea kĂ€sistÀÀn kerran aloitettuaan.” – Le Parisien

”Lemaitre jatkaa loistavasti sodanjĂ€lkeiseen aikaan sijoittuvaa saagaansa.” – Paris Match

Pierre Lemaitre (s. 1956) on yksi Ranskan suosituimpia kirjailijoita, jonka romaaneja on myyty yli 20 maahan. HÀnen historiallinen trilogiansa kahden maailmansodan vÀlisestÀ Ranskasta (NÀkemiin taivaassa, Tulen varjot, Tuhon lapset) oli maailmanmenestys. Trilogian aloitusosa NÀkemiin taivaassa sai ilmestymisvuonnaan Ranskan arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, Goncourt-palkinnon ja Prix du Roman France Télévisions -palkinnon. Romaanin pohjalta on tehty myös elokuva.


Verteller: Martti Ranin
Duurtijd: