(8)

Sex procent

audioboek en e-book


Vardagen som pÄgÄr bakom fÀngelsets ogenomtrÀngliga stÀngsel Àr hÄrd och oförsonlig.

Stella avtjÀnar ett fÀngelsestraff och kÀmpar mot sug efter droger och traumatiska minnen frÄn sitt liv. Ett brutalt mord spelas stÀndigt upp i hennes undermedvetna. Ett mord som krÀver ett avslut, en hÀmnd, för att Stella ska kunna gÄ vidare. Samtidigt kÀnner hon en stark lÀngtan till förÀndring och att leva ett bÀttre liv tillsammans med sin dotter, som hon inte ens vet var hon befinner sig.

Emilia har kluvna kĂ€nslor nĂ€r det kommer till sitt arbete som kriminalvĂ„rdare. Att kunna hjĂ€lpa dessa utsatta kvinnor, som inte sĂ€llan Ă€r lika mycket offer som förövare, Ă€r meningsfullt och tillfredsstĂ€llande. Men att vinna deras tillit Ă€r svĂ„rt. Samtidigt gĂ€ller det att vara pĂ„ sin vakt och inte lita pĂ„ nĂ„gon – allra minst sin chef som gör allt för att kontrollera och dupera sin omgivning. NĂ„got som till slut fĂ„r fasansfulla konsekvenser.

Ett sÀrskilt band skapas mellan Stella och Emilia och tillsammans planerar de att starta ett projekt speciellt utformat för kvinnor pÄ anstalt. De sex procent av alla intagna pÄ Sveriges fÀngelser som Àr kvinnor. De sex procent som inte tillÄts ta plats inom kriminalvÄrden utan dÀr resurserna gÄr till de övriga 94 procenten: mÀnnen.


Verteller: Eva Röse
Duurtijd: