(310)

Kvinnan som jagade ensam

audioboek en e-book


Tredje boken i Magnus Jonssons succétrilogi om krypteringsexperten Linn StÄhl.

»Doktoranden Linn StÄhl pÄ KTH Àr en trovÀrdigare Lisbeth Salander« Lotta Olsson, DN

Linn StÄhl har bestÀmt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men nÀr en av hennes tidigare vÀnner frÄn Antifascistisk aktion söker upp henne i ett kÀnsligt Àrende och kort dÀrefter Äterfinns död, kan hon inte undvika att bli involverad.

Linn gÄr motvilligt med pÄ att Ànnu en gÄng bistÄ kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson i en svÄr och mÄngbottnad utredning. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter: hon inser att AFA behöver hjÀlp utifrÄn, men Àr inte beredd att avslöja organisationens olagliga aktiviteter för polisen.

För att inte behöva förrÄda nÄgon startar Linn en parallell utredning och pÄbörjar pÄ egen hand jakten pÄ den misstÀnkta infiltratör som verkar avrÀtta AFA-medlemmar en efter en. SpÄren leder henne till Danmark, till mÀnniskor som redan tidigare velat se henne död.

MAGNUS JONSSON Àr uppvuxen och bosatt pÄ Södermalm i Stockholm. Han arbetar som gymnasielÀrare och Äker gÀrna skateboard pÄ fritiden. 2016 kom hans succédebut, Mannen som lekte med dockor, första boken i Hatet-trilogin, som Äret efter följdes av AsÀtarna i KungstrÀdgÄrden. Kvinnan som jagade ensam Àr den tredje och avslutande delen i trilogin.

Om Magnus Jonsson och Hatet-trilogin:

»En rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgÄr gör mig andfÄdd.« Anna Liv Lidström, Dagensbok.com

»Riktigt spÀnnande svensk deckare. Magnus Jonsson kan verkligen skriva och sjÀlva mordfallet Àr klockrent, inte riktigt likt nÄgonting jag tidigare lÀst.« MÄnadens bok - Bokraden

»Magnus Jonsson kan verkligen skriva! Miljöbeskrivningarna Àr sÄ mÄlande att det kÀndes som att man var i Stockholm en vacker vÄrdag.« A Bookaholic Swede


Verteller: Maria Lyckow
Duurtijd: