(43)

Peter van Uhm: ik koos het wapen

audioboek en e-book


In ‘Ik koos het wapen’ vertelt Peter van Uhm openhartig en op inspirerende wijze zijn levensverhaal. Op 17 april 2008 werd hij geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden.

Peter van Uhm vertelt over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Na een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht staat één overtuiging nog altijd rotsvast overeind: dat iedereen kan en moet bijdragen aan een betere wereld. En dat het wapen, mits goed gebruikt, ook vrede kan brengen.


Verteller: Jeroen van Kan
Duurtijd:

4.5

43 beoordelingen

Anoniem

8-12-2023

Inspirerend, indrukwekkend...

Mieke

27-8-2023

Ben er stil van …. Geweldig boek wat een rangen en standen pffft Diepe buiging voor Peter voor zijn natuurlijk overwicht die hij heeft in zijn vak en zelf heen voorkeurs behandeling wilt. Knap hoe hij en Inge met hun dochter en schoondochter omgaan met het verlies van Dennis respect… Ik ken Peter en zijn broer Mark van vroeger de leukste feestjes waren bij de van Uhmpjes thuis op zolder . Eerst singeltjes gekocht aan de overkant bij spoeltman daarna gezellig kletsen en dansen en schuivelen op de muziek met Ronnie Derksen Willie de Bruin , Peter, Dikke , Wilma enz Goede herinneringen aan die tijd . Diepe buiging voor Peter en Inge hoe zij met alles omgegaan zijn en in het leven staan . Geweldig dat zij weer in Nijmegen Oost wonen wellicht kom ik ze eens tegen . Ik wens de familie van Uhm het beste toe 🌹Miny Biemans

John

8-8-2022

Bijzonder boek over een bijzondere man die veel lof verdient. Je kunt het zelfs gebruiken als prima management boek