(56)

Narcisme

audioboek en e-book


In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige 'selfie'-maatschappij wordt ook in toenemende mate narcisme verweten. Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?

Op een heldere manier legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde. Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.

Dit boek is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Voor die laatsten schreef Schalkwijk, vanuit zijn jarenlange ervaring in zijn eigen praktijk, de hoofdstukken 'Leven met narcisme' en 'Behandeling van narcisme'.


Verteller: Charlotte Lap
Duurtijd:

3.7

56 beoordelingen

Yvonne

7-7-2023

Herkenbaar

jamila

3-6-2023

Goede inzichten

Jamiro

24-6-2022

Concreet en helder uitgelegd. Daarnaast de verschillende nuances helder gemaakt en aandacht gehouden voor het feit dat beide partijen leed ervaren door narcisme. Narcisme gebruiken als directe aanval op een ander is dan ook iets wat het boek afraadt. Het helpt immers niets. Het doel blijft om samen tot een werkbare situatie te komen en niet om ammunitie voor het volgende conflict te verzamelen.