(8)

Is autisme een beperking of beperkt de omgeving de autist

audioboek


Julia ontmoet de autistische Romeo via internet en hij meldt haar een boek te willen schrijven. Het maakte iets in Julia wakker en ze leert zichzelf open te stellen. Julia is moeder van een autistische dochter en Romeo leerde haar verder te kijken dan alleen het autisme. Ze krijgen een relatie en Julia ziet patronen. Zo is hij naar zijn moeder toe agressief en dwingend, terwijl hij voor Julia juist heel lief en zorgzaam is. Het boek van Romeo, met Julia als de ghostwriter, maakt veel los bij zijn moeder. Ze wordt jaloers, boos en eist dat het boek niet verschijnt. Beperkingen rondom autisme, dat is waar dit realistische luisterboek over gaat.


Verteller: Lineke Sieben
Duurtijd:

3.1

8 beoordelingen

Ienre

30-8-2021

Heeft veel inzicht gegeven, ook verdriet omdat de tijd nog niet zo ver is om er goed mee om te gaan, en dient de (zogenaamde normale wereld) wereld nog veel te leren en begrijpen

Kar

28-3-2021

Wauw.. wat een boek! Ik heb vol aandacht geluisterd en me verbaasd over de wending van het boek. Ik ben zelf begeleider in de gehandicaptenzorg waarbij 'mijn' cliënten ook allemaal autisme hebben. Zelf ben ik er onlangs achter gekomen dat ik ook autisme heb, net zoals mijn broertje en stiefbroer. Veel herkenning vanuit alle opzichten. Ik wens jullie het allerbeste. En inderdaad, liefde is de sleutel naar successen.