(14)

In de schaduw van de berg

audioboek


In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een nagelbijtend spannende memoir over je grenzen opzoeken en de helende kracht van de natuur.

Ondanks een indrukwekkende carrière in Silicon Valley wist de Peruaanse Silvia Vasquez-Lavado dat ze alleen maar wegrende voor haar verleden. Haar alcoholisme en het verzwijgen van haar geaardheid hadden alles te maken met een verleden van seksueel misbruik.

Maar toen ontdekte ze het klimmen: de grootsheid van de bergen, de uitgestrektheid en de nabijheid van de dood toonden haar dat het tijd was haar pijn onder ogen te zien. Letterlijk stap voor stap. Het bleek een levensveranderende beslissing en ze beklom de hoogste pieken op alle continenten. Ze had alleen de Mount Everest nog te gaan…

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado combineert op onvergetelijke wijze een intens spannend verhaal over de beklimming van de Mount Everest met een aangrijpend verhaal over misbruik, verslaving, immigratie en een coming-out. Het is een uitzonderlijk verhaal over veerkracht, van een van de weinige vrouwen die de Seven Summits bedwong.

Voor de lezers van De ijle lucht in van John Krakauer en Wild van Cheryl Strayed. In de schaduw van de berg wordt verfilmd met Selena Gomez in de hoofdrol.


Verteller: Eva Damen
Duurtijd:

4.2

14 beoordelingen

Jeroen

30-3-2023

Indrukwekkend! Prachtige analogie tussen de fysieke strijd bij het beklimmen van everest en de strijd in haar leven. Ook zeker aan te raden als je zelf ooit de tocht naar basecamp hebt gemaakt. Deze route wordt uitgebreid beschreven en haalde bij mij een hoop herinneringen naar boven. Echt een aanrader!

Anoniem

14-3-2023

Mooie verhaal, je kan niet stoppen met luisteren!!