(8)

Help, ik ben een autist!: Ik was het al voordat ik het wist

audioboek en e-book


Basisschoolvrijwilliger Pascal van IJzendoorn kampeerde met groep 8 ergens op een camping in het Noord-Hollands landschap. 's Avonds bij het kampvuur werd de dag nabesproken toen een collega begon over de buren; een basisschool voor kinderen met autisme. Ze was nogal verbaasd dat je aan de buitenkant niet kon zien dat deze kinderen autistisch waren. Het voelde voor Pascal als een prikkel die hij niet kon negeren en hij vertelde zijn collega's voor het eerst dat ook hij autistisch is. Ze hadden dat nooit achter hem gezocht. En waarom zouden ze ook, aangezien hij net zoals iedereen zijn leven leeft.



3.9

8 beoordelingen

Peter

2-12-2021

De woorden zijn interessant en luistert makkelijk weg. Ook erg herkenbaar als autist zijnde. Het voelt als thuis komen, of als begrepen worden. Enige puntje van kritiek is deze; zoals hij zelf beschrijft kunnen we erg op details letten. Ik meen een passage in het begin te horen die ook verderop in het boek bijna letterlijk wordt herhaald. Wat me dan nog niet heel erg stoort. Wel vind ik de kwaliteit van de stem niet constant. Je hoort duidelijk wanneer de spreker gestopt is en weer begint met voorlezen. Het geluid is dan harder of zachter, en de lage tonen zijn dan verschillend. Voor mij dus een punt van afleiding en moet als ik eraan gewend ben een stuk terug om dan pas te horen wat er verteld wordt in plaats van me te richten op het verschil. Wees lief voor jezelf, wees lief voor de ander. Want pas dan wordt de wereld een beetje leuker.

Sulayca

30-4-2021

Tenenkrommend, wellicht ook door de manier van schrijven . Halverwege gestopt met lezen vooral vanwege de vele herhalingen en het onpersoonlijke karakter.