(107)

Goed zoals je bent: De psychologie van zelfvertrouwen

audioboek


Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In ‘Goed zoals je bent’ toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.


Verteller: Frederike Mewe
Duurtijd:

4.3

107 beoordelingen

Linda

22-1-2024

wouw, wat een fijne verwoording en juiste woorden op juiste moment!

Petra

6-11-2023

mij een beetje te technisch om lekker bij weg te luisteren. wellicht had ik de inhoud ook niet echt nodig achteraf gezien.

Brilsmurf

28-8-2023

Niet mijn coach. Te zweverig. Te veel metaforen. Nutteloze oefeningen. Ieder hoofdstuk hoopte ik op meer praktische informatie, tevergeefs. Dit boek is niet voor de praktische vrouw of man. Zogenaamd heeft een vrouw een cyclus met stemmingen. Ik geloof daar niet in. Stemming is bij het gros van de mensen afhankelijk van wat je overkomt al dan niet bewust door anderen veroorzaakt. “Door meer zelfliefde vergroten we de liefde voor elkaar en de wereld”. Serieus? Sinds de mensheid bestaat is er verlangen naar geld en macht en doen mensen elkaar de verschrikkelijkste dingen aan. In de middeleeuwen werd je hoofd eraf gehakt. Tegenwoordig laten we vliegtuigen expres crashen, schieten we elkaar dood of vergiftigen iemand. Dichter bij huis verbale manipulatie, ellebogen werk, afpersing, zaken afdwingen, mensen negeren.