(20)

Gisele

audioboek en e-book


Een epische oorlogsroman en een op ware feiten gebaseerde liefdesgeschiedenis van drie mensen - de getalenteerde glazenierster Gisèle d'Ailly van Waterschoot van der Gracht, dichter Adriaan Roland Holst ('Jany' voor intimi) en de ambitieuze actrice Mies Peters - verbonden door hun hartstocht voor het theater, de beeldende kunst en de poëzie. De oorlog dwingt uiteindelijk iedereen om de keuze te maken tussen buigen of barsten, goed en fout, haat en liefde. Te midden van alle vernietiging, honger en geweld is de kunst de enige manier om te overleven.


Verteller: Ilse Warringa
Duurtijd:

3.9

20 beoordelingen

Jessica

2-11-2023

Een indrukwekkend verhaal waarin het gevoel van ‘bijzondere’ liefdes en verbindingen naar voren komen en een inkijk wat de oorlog met deze verschillende personages heeft gedaan.

Anoniem

23-8-2023

🤗

Debora

15-5-2023

Werkelijk ontzagwekkend geschreven, zorgvuldig wordt zowel de de innerlijke als de uiterlijke wereld van kunstenaars in de tweede wereldoorlog beschreven. Brengt de geschiedenis tot leven met de vele kleine details en maakt dat je als leek leert over de wereld van toneel, dichtkunst en beeldkunst. Het liefdesverhaal is ronduit bijzonder en zette me aan het denken over mijn eigen vermogen tot vriendschap.