(166)

Ga gewoon wat leuks doen: Leven met depressie

audioboek en e-book


Auteur en muzikant Aafke Romeijn kampt al sinds haar tiende met zware, terugkerende depressies. Ze kreeg uiteindelijk op haar negentiende de diagnose, waarna er momenten waren dat ze dacht niet meer met deze verlammende mentale ziekte te kunnen leven. Inmiddels weet ze beter.

In Ga gewoon wat leuks doen vertelt ze hoe een (leven met) depressie eruitziet, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je er weer vanaf kunt komen – en waarom dat eigenlijk nooit ‘gewoon iets leuks gaan doen’ is. Aafke schrijft openhartig over haar lange zoektocht naar de diagnose, de verschillende vormen van therapie, haar wisselende ervaringen met de ggz en (de bijwerkingen van) haar medicatiegebruik. Ook schuwt ze taboeonderwerpen als het effect van haar depressies op haar seksleven, zwangerschap en moederschap niet.

Ga gewoon wat leuks doen, het vijfde deel van de Hoofdzaken-serie, is een helder en eerlijk boek voor iedereen die een depressie heeft (gehad), en voor de mensen die hen beter willen begrijpen.


Verteller: Aafke Romeijn
Duurtijd:

4.3

166 beoordelingen

Tamara

19-2-2024

super boek. erg herkenbaar

Monica

6-2-2024

Fijne voorlees stem. Goed om te lezen hoe een ander met dezelfde klachten om gaat.

Ivana

30-4-2023

Dit boek heeft mij een hoop nieuwe inzichten gegeven, maar een hele hoop er van gaf ik eigenlijk niet zo veel om. Het gaat veel over de schrijfster zelf, waar ik liever meer over de algemeenheid had willen horen of in ieder geval iets wat meer aansluit aan de situatie waar ik in zit (niet de schrijfsters fout natuurlijk, depressie is in iedere situatie anders) Daarbij heb ik in het algemeen eigenlijk altijd een hekel aan kinderen in boeken, fictie of niet, ik heb er absoluut niks mee dus dat stoort. Then again, ook dat ligt niet aan de schrijfster maar aan mij. Ik vond het een fijn boek om naar te luisteren en goed dat de schrijfster het zelf verteld heeft. 2,5⭐️