(3)

December slaan we even over: Verhalen over het leven uit het hospice

audioboek


Ruim een jaar geleden wordt Janneke Siebelink overvallen door sombere gevoelens, die in de nacht moeiteloos overgaan in paniekaanvallen. Het gevolg van zeven jaar non-stop hard werken bij een groot commercieel bedrijf. Na een bezoek aan de huisarts, waar ze radeloos haar verhaal vertelt, besluit ze vrijwilligerswerk te gaan doen als kok in een hospice in Amsterdam. In December slaan we even over doet ze verslag van haar ervaringen. De verhalen zijn prachtig, aangrijpend en vol warmte en empathie maar tegelijkertijd grappig. December slaan we even over van Janneke Siebelink zet aan tot nadenken en doordringt de lezer van wat werkelijk belangrijk is in het leven.

'Janneke schrijft op een mooie en liefdevolle manier over hoe waardevol een hospice kan zijn.' - Margôt Ros

'Altijd raak en ontroerend. Janneke neemt je mee in de intimiteit van het hospice, waar dood, pijn en verdriet altijd dichtbij zijn, net als vrolijkheid, alledaagse grapjes én tevredenheid.' - Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle


Verteller: Lot van Lunteren
Duurtijd:

3.7

3 beoordelingen

Cora

3-11-2023

Bijzonder mooi, het einde van verschillende levens, de zienswijze en de emotie van de mensen die in een Hospice (moeten) verblijven. Janneke heeft dit treffend beschreven in haar boek.