(15)

De vrouwen van Rue Cardinale: Samengebracht door vertrouwen, bedreigd door verraad. Drie vriendinnen staan tijdens de Tweede Wereldoorlog voor onmogelijke keuzes.

audioboek en e-book


Drie vriendinnen uit Parijs staan voor onmogelijke keuzes.

Parijs, 1940. Terwijl de stad bezet wordt door de nazi's proberen drie jonge naaisters zo normaal mogelijk door te gaan met hun leven. Mireille raakt betrokken bij het verzet, Claire heeft zich laten verleiden door een Duitse officier en Vivienne heeft geheimen die ze aan geen van beiden kan onthullen. Als hun activiteiten aan het licht dreigen te komen, worden ze geconfronteerd met onmogelijke keuzes. Samengebracht door vertrouwen, bedreigd door verraad: zullen ze de donkerste periode uit de geschiedenis kunnen doorstaan zonder uit elkaar gedreven te worden?

Twee generaties later komt Claires kleindochter Harriet aan in Parijs, ontworteld en stuurloos, wanhopig op zoek naar een connectie met haar verleden. Ze woont en werkt in Rue Cardinale, in een huis dat in verband blijkt te staan met haar grootmoeder en waar ze een familiegeschiedenis ontdekt die duisterder en pijnlijker is dan ze had kunnen vermoeden.

Pers en boekverkopers

'Een mooie, spannende roman voor wie niet genoeg krijgt van oorlogsverhalen.' Nederlands Dagblad

'Valpy's overtuigende en unieke personages sluit je voor altijd in je hart.' Woman's Weekly

'Verslavend… Alles grijpt in elkaar als een prachtig geweven tapijt.' People's Friend Magazine



4.5

15 beoordelingen

sabine

20-4-2023

🥲

Alie

28-3-2023

Mooi boek je krijgt inzicht in een levens vol mode,veel werk,spanning en vriendschap in oorlogstijd,aanrader.