(14)

Dan neem je toch gewoon een nieuwe: over mensen en dieren, leven en dood

e-book


'Ach, het is maar een dier,' hoorde Antoinnette Scheulderman regelmatig toen ze rouwde om haar overleden hond Bubbels. Maar iedereen die ooit een huisdier heeft gehad, weet hoe innig de band tussen mens en dier kan zijn. Tachtig procent van de baasjes beschouwt hun huisdier als volwaardig onderdeel van het gezin, toch lijkt verdriet om de dood van een dier nog altijd iets waarvoor je je zou moeten schamen.

Scheulderman gaat op zoek naar mensen die weten hoe groot de liefde voor een dier kan zijn en zoekt antwoord op de vraag hoe om te gaan met het verdriet na het onvermijdelijke afscheid.

Interviews met o.a. Eva Jinek, Paul de Leeuw, Linda de Mol, Jan Wouters, Janine Abbring, Britt Dekker, Barry Hay, Saskia Noort, Yvette van Boven, Bridget Maasland, Annejet van der Zijl en deskundigen die handvaten geven voor rouw om een dier.



4.4

14 beoordelingen

Manuela

29-1-2024

veel herkenning heeft me goed gedaan na het plotselinge verlies van mijn beste vriend

Lizzie

1-11-2021

Heb pas mijn teckeltje Saartje verloren. Ik voelde zo’n rauwe pijn. In dit boek was zoveel herkenning en erkenning dat het verdriet er mag zijn en dat je niet raar bent. Het heeft mij in ieder geval geholpen. Lizzie

June

29-7-2021

Geweldig boek om te lezen. En als hondenbezitter van vele honden de afgelopen 30 jaar heel herkenbaar om te lezen. Zo fijn te weten dat ik niet de enige honden malloot ben die diep kan rouwen om het verlies van dieren.